Logo FriXion

Veelgestelde vragen

#1 Ik heb mijn FriXion-pennen buiten in de warmte laten liggen en nu werken ze niet meer! Wat moet ik doen?

Op dezelfde manier als de inkt verdwijnt wanneer je het papier op een warme plek legt, kan de inkt transparant worden binnenin de FriXion-pennen.

Als je pen dienst weigert, probeer je dan te herinneren of de pen misschien is blootgesteld aan hitte.

Als dit het geval is, leg je pen dan in de vriezer tot hij weer is afgekoeld. Haal je pen dan weer uit de vriezer en laat hem op kamertemperatuur komen. Als het goed is, schrijft hij nu weer als nieuw! Zo niet, controleer dan of je vulling leeg is. Bij een FriXion Ball, Clicker of Point kun je deze gewoon vervangen :-)

#2 Ik gebruik FriXion-pennen en mijn schrift/pagina is nu helemaal leeg, zonder een spoor van mijn werk! Wat moet ik doen?

Wanneer je schriften, huiswerk of vellen papier achterlaat in de buurt van een verwarming, in de auto op een warme dag of zelfs als je pagina's herhaaldelijk kopieert, kan het papier voldoende opwarmen om de FriXion-inkt onzichtbaar te maken. Als je je papier leeg aantreft, leg het dan even in de vriezer. Onze warmtegevoelige inkt wordt weer zichtbaar bij een temperatuur van ongeveer -10 °C, dus je werk zou weer moeten verschijnen zodra de pagina's voldoende zijn afgekoeld.

#3 Kan ik FriXion-pennen gebruiken voor schoolexamens of om officiële documenten in te vullen en te ondertekenen?

Nee, absoluut niet. Doordat de inkt uitwisbaar is, mogen de FriXion-pennen niet worden gebruikt voor schoolexamens, cheques en officiële documenten.

#4 Zijn FriXion-producten veilig voor kinderen?

De inkt en de onderdelen die in onze producten worden gebruikt, zijn ontworpen voor optimale veiligheid, vooral met het oog op kinderen. De FriXion Colors beschikt ook over de CE-markering, wat betekent dat de pen voldoet aan alle eisen van de richtlijn betreffende de veiligheid van speelgoed. Dit product is echter NIET geschikt voor kinderen onder de 3 jaar.

Bovendien voldoen de doppen van onze niet-intrekbare modellen aan de ISO 11540-norm. Ze zijn voorzien van een ventilatiesysteem, waardoor ademhalen mogelijk blijft wanneer de dop wordt ingeslikt.

Tenslotte zorgt ons klantenserviceteam ervoor dat al onze documenten over de veiligheid van de inkt beschikbaar zijn op digitale media, zodat artsen deze kunnen raadplegen bij ernstige ongevallen.

#5 Hoe verwijder ik de inkt van kleding?

De FriXion-pennen bevatten geen permanente inkt. De inkt reageert namelijk op hitte en wordt dan transparant. Kleding met inktvlekken hoef je alleen maar te wassen volgens de aanbevelingen op het label. Een tip: als de stof kan worden verhit tot minimaal 60 °C, kun je de inktvlek ook met een strijkijzer verwijderen!

#6 Welke navullingen kan ik gebruiken voor mijn FriXion-pen?

De navulbare pennen van de FriXion-familie hebben hun eigen navullingen, afhankelijk van de puntdikte (fijn, medium of breed) en alle navullingen zijn geschikt voor meerdere FriXion-pennen.

Klik hier om alle FriXion-pennen en -navullingen te ontdekken.

#7 Mijn frixion is wel heel snel leeg

Het is normaal dat een Pilot FriXion sneller leeg geschreven is dan een andere pen. Dit betekent niet dat er iets mis is met jouw FriXion.

Pilot FriXion gebruikt een unieke “warmtegevoelige” inkt dewelke het voordeel biedt dat deze uitwisbaar is. De inkt zelf is echter heel anders dan diegene in andere balpennen of rollerballs en meer inkt is nodig om dezelfde oppervlakte te bestrijken.

Hierdoor is de navulling dus sneller leeg dan standaard pennen. De navulling is dus sneller leeg dan standaard pennen.

Indien schrijfafstand een hogere prioriteit is voor jou dan de uitwisbaarheid van je inkt, raden wij jou de Pilot G-2 aan. Deze pen gaat tot 4 keer langer mee dan een FriXion.
Indien uitwisbaarheid toch tot jouw prioriteiten behoort, dan moet je er, jammer genoeg, vrede mee nemen dat jouw pen sneller leeg zal zijn. Maar vergeet niet dat je ze kan navullen! Goed voor het milieu en je portemonnee!

Inspiratie

FriXion-pennen en alles wat je ermee schrijft, tekent of kleurt zijn een weerspiegeling van jouw kennis, cultuur, creativiteit en verlangens.
Ontdek wat onze FriXion-familie inspireert in de Instagram-community met de naam 'FriXioner' en sluit je aan bij onze beweging! #FriXion, #PilotFriXion

@pilotbenelux@pilotbenelux